,

Persoonlijke wereldkaart

Ik liep al lang met het idee om een persoonlijke wereldkaart te maken om op te hangen in de woonkamer. Het leek me leuk, ook voor de kids als ze wat groter zijn, om te kunnen zien waar we/ ze geweest zijn. De foto’s zijn een herkenbare herinnering aan de bestemming. In mijn zwangerschapsverlof is het eindelijk gelukt het idee uit te werken.

Ik kocht een grote mdf plaat, zette deze in de grondverf en lichtblauwe lak. Ik liet een (vector)bestand van de wereldkaart plotten. De plotter snijdt de afbeelding uit en is vanaf een transfer gemakkelijk aan te brengen op de ondergrond.

Vervolgens heb ik foto’s op maat gemaakt en af laten drukken (5x5cm). Uit a4 stickervellen heb ik polaroids gesneden om de foto’s te bevestigen. Hierop het jaartal en de plaats geschreven. Met fluor washitape verbond ik de foto’s met de plek waar ze genomen zijn. Ik kwam er al snel achter dat niet alle bezochte plaatsen op de kaart zouden passen. Ik heb (zeker in het drukbezochte Europa) daarom voorlopig de leukste foto’s gekozen, aanvullen kan altijd nog. We zijn blij met het resultaat. Ik ben gek op reizen en stedentrips en het is fijn om zo aan die ervaringen herinnerd te worden.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *