, ,

Stockholm Part 2

Gamla Stan & Skeppsholmen

Gamla stan is het historische centrum van de stad. Oude smalle straatjes, aparte winkeltjes en gezellige terrasjes vind je hier. We kregen de tip om via de oostkant van het eilandje door de kleine straatjes naar het zuiden te lopen (Österlanggatan). Een leuke route met mooie straatjes en bijzondere winkeltjes.

De leukste adresjes:

Vildäpplen Juicebar en Design: Köpmantorget 2

Een van de schattige kleine winkeltjes in een oud pandje, hier stond een moeder met haar baby in de winkel. Leuk om wat te snuffelen. Ik kocht er wat kleurige dingetjes van Rice.

Blå gungan: Österlanggatan

Een overvol winkeltje met veel leuke hebbedingen. Mooie posters met illustraties, washitape, bordjes, speelgoed etc.  

HildaHilda is een winkeltje en atelier waar ze producten maken van zelfgeweven stoffen.

Kalika is een speelgoedwinkel met van alles en nog wat, zelfs velours stof aan de meter.

Er zijn vele terrasjes en ijstentjes waar ze verse wafelhoorntjes maken. Bekend is ook het smalste straatje van Gamla Stan; Mårten Trotzigs Gränd. En ik moest natuurlijk de beroemde Zweedse negerzoen proeven…

Dan het leukste winkeltje van Gamla Stan:

E Torndahl, shop for Scandinavian Design: Prästgatan 62

Erg veel moois! O.a. de lettermokken van Arne Jacobsen, stationery van Rie Elise Larsen, kinderkleding van Mini Rodini, Ferm living accessoires, Maria Dahlgren prints, slofjes van Pia Wallen etc…

 

Skeppsholmen:

Skeppsholmen is een eilandje dat met een brug verbonden is aan Norrmalm. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over het water op het koninklijk paleis en op de andere eilanden van de stad.

Op het eiland ligt het Moderna Museet. We hadden weinig tijd om de vele musea te bezoeken, maar ik wilde hier toch zeker een kijkje nemen voor de museumwinkel en de museumtuin. In de tuin voor het museum staan kleurrijke beelden van de Franse kunstenares Niki de Saint Phalle en werk van haar man Jean Tinguely.

Museumwinkels vind ik sowieso om te smullen, en dit was geen uitzondering. Zoveel nieuwe, bijzondere producten, leuke concepten, mooie ontwerpen, en posters en kaarten van de werken die in het museum hangen. Ik ben hier geslaagd voor wat cadeautjes en 2 bijzondere posters voor thuis. Deze kon ik niet meenemen in de handbagage waarmee we reisden en opsturen mogen ze niet, om ze exclusief te houden voor het museum. Dus stuurde ik deze mooie souvenirs naar mezelf.

Ik ben gek op stationery en zag hier veel moois. Potloden met quotes, mooi vormgegeven notitieboekjes en een lijn schriftjes waarbij het ontwerp geinspireerd was op de gebruikte boomsoort.

Na alle indrukken is het heerlijk bijkomen in het restaurant van het museum. We hadden prachtig weer en keken op het terras (onder het genot van wat lekkers) uit over het water.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *