,

DIY Speeltent

Steeds vaker kwam ik ze tegen; bij Ikea, op pinterest en (de mooiste) bij Ferm Living…hippe speeltentjes voor kids. Simpel op te zetten en weer af te breken, leuk om in te spelen en nog mooi ook!

Bovendien zijn dit soort tentjes ook goed zelf te maken. Misschien heb je er wat meer geduld en handwerkervaring voor nodig dan dat ik heb, maar met een handige man en dito moeder kom je er ook 😉

We bekeken wat werkbeschrijvingen op pinterest en google en besloten onze eigen variant te maken. Dragan timmerde en frame van latjes, schroeven en scharnieren. Dezelfde avond lakte ik het frame in 2 laagjes lichtblauw.

Ik kocht spijkerstof en fluorband op de markt en gebruikte een restje neongele katoen voor de hoeken. Doordat we het frame redelijk groot hebben gemaakt was het in het begin wat lastig werken met zo’n grote lap stof. Ik zit zelden achter de naaimachine, maar heb hier echt mijn grenzen mee verlegd ;-)…tot vermaak van mijn moeder die eindelijk een deel van haar kennis op me kon overdragen op dit gebied. 

Ik moet toegeven dat het resultaat zo mooi is geworden natuurlijk door mijn vastberaden inzet, maar met name dankzij haar geduld en handigheid!

Het tentje wordt nu al veel gebruikt door Noa, die erin speelt, eet en boekjes leest. Nu de lente op zich laat wachten staat het tentje vaak binnen, maar bij mooi weer kan hij lekker de tuin in. En mocht het gaan regenen is ‘ie zo ingeklapt en opgeruimd. Project geslaagd wat mij betreft!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *