,

Helsinki Part 2

In het centrum van Helsinki ligt alles vrij dicht op elkaar. Naast de bezienswaardigheden die ik in mijn vorige post benoemde heeft de binnenstad ook nog het Design District. In 2012 was Helsinki designhoofdstad van Europa en dat is terug te zien in dit gebied. Op een zonnige dag struinden we de straatjes af van het Design District, hier wat favorieten in willekeurige volgorde.

Besides the highlight of Helsinki in my previous post, the city also has its own Design District. In 2012, Helsinki became the designcapital of Europe an this area shows why. On a sunny day we went through all the streets in this district, here are my favorites in random order:

HelsinkiB

Lokal is een conceptstore in een klein pandje en heeft een wisselende collectie. Elke 6 weken is er een andere expo en zijn er nieuwe items te koop. Vaak werk van jonge designers of talentvolle studenten.

Lokal is a small and unique conceptstore. Every 6 weeks the collection and exposition changes. Often items and work from young designers and talented students.

HelsinkiD

Kauniste is een prachtige winkel die bekend is om zijn designstoffen, bedrukt met de prints van de beste grafisch designers. Ook de niet-stoffen producten zijn prachtig!

Kauniste is a gorgeous shop that’s known for it’s designfabrics. They put fresh design from the best graphic designers on fabrics and also a few other items can be found here.

HelsinkiE

PINO is een erg leuk designwinkeltje. Van stationery-items tot kleine designspulletjes voor in huis. Om hebberig van te worden!

PINO is a lovely designshop. From beautiful stationery-items to small interior design products, you will get greedy 😉

HelsinkiF2

Papershop verkoopt moois van papier. Met name kaarten en posters.

At Papershop you’ll find beautiful paperproducts. Mostly postcards and posters.

HelsinkiG

Alle winkeltjes die tot het Design District behoren zijn te herkennen aan het logo dat op vlaggen en stickers staat, handig! Ik vond er 2 leuke shops met kinderkleding. Harakanpesa is een klein vol winkeltje met enerzijds tweedehands kleding en daarnaast een paar hippe Finse designmerken. Ik vond er een tof shirtje voor Max van het merk Papu.

All the shops that belong to the Design District are marked with the logo on a flag or sticker, how convenient! I found 2 nice kids fashion shops. One was Harakanpesa; a small boutique with some secondhand clothes and also a few cool Finnish labels. I bought a great shirt for Max from the brand Papu.

HelsinkiH

De andere kinderkleding winkel was Punavuoren Peikko. Een veel groter pand vol mooie hippe merken voor je kleintjes. Ik had dikke mazzel en viste een prachtige Mini Rodini trui voor Noa uit het rek met 50% korting. Dat is nog eens shoppen 😉

The other kids store was Punavuoren Peikko. A lot bigger and full of the best little pieces for kids. I was lucky enough to find a gorgeous Mini Rodini sweater for Noa with 50% discount. That’s the kind of shopping I like 😉

HelsinkiJ

In een van de 5 leuke deli’s van Sis kun je lekkere koffie krijgen en/ of een biologische snack.

In one of the 5 cool deli’s of Sis, you can stop for a good cup of coffee or a healthy snack. 

HelsinkiC

Nudge is een conceptstore met ecologisch en duurzaam design. Naast producten van lokale ontwerpers kwam ik er ook de prachtige lampen van ons ‘eigen’ Studio Snowpuppe tegen. Je vindt hier trouwens van alles; kleding, verzorgingsartikelen, interieuraccessoires en tevens een barretje voor lunch of thee.

Nudge is a conceptstore full of ecological and sustainable design. I saw some cool local items but also the beautiful lamps of Dutch label Studio Snowpuppe. In this store there are all sorts of pretty stuff. Clothes, beautyitems, interior design accessories and also a nice little bar for lunch or tea.

HelsinkiI

Dan is er nog het Design Forum. Als je al niet alles gezien had wat er in de stad aan design te vinden is, maakt deze winkel even een uitgebreide samenvatting voor je. Leuk om alles bij elkaar te zien en zeker om te ontdekken of je nog iets gemist had, maar ik vind zelf de kleine losse winkeltjes met hun unieke uitstraling toch het mooist.

And if you haven’t seen enough design yet, there is Design Forum. This big store shows almost the whole range of what is to be seen in town. I enjoyed walking around and check if I missed anything, but for me it’s way more fun to find those beautiful little shops seperately and enjoy their unique look and feel.  

Helsinki10

Op een grijze regenachtige ochtend bezochten we nog het Design Museum van Helsinki. Er was een mooie expo van Deense ontwerper Henrik Vibskov. Naast mode maakt hij ook kunst, spraakmakende decors en totaalconcepten. Tof om te zien!

On a rainy morning we visited the Design Museum of Helsinki. There was a cool exposition about Danish designer Henrik Vibskov. He makes fashion, art, exciting decors and overall concepts. I loved it!

HelsinkiK

HelsinkiM

HelsinkiL

In een andere hoek van het museum was tevens en leuke expo van het Finse merk R-Collection, waarvan je op bovenstaande foto rechts wat ziet.

In another corner of the museum there was also a nice expo about the Finish brand R-Collection, see the right photo above.

HelsinkiN2

Ik merkte in al vaker dat Scandinavische kindjes altijd mutsjes dragen, zo leuk! Bij Super Yellow vond ik ze in alle kleuren met toffe prints, nu afwachten of mijn kids ze ook willen dragen 😉 Al met al vond ik Helsinki een heerlijke stad om gezien te hebben. Het is echt kleiner dan Stockholm en wat minder verfijnd dan Copenhagen, maar het heeft zeker zijn charme en volop moois!

I noticed before that Scandinavian kids wear the cutest hats all year round. At Super Yellow I found them in all colors in great prints, so I hope my kids will wear them too! I enjoyed visiting Helsinki a lot, it’s a lovely city! It’s smaller than Stockholm, a little more raw than Copenhagen if you ask me, but it definitely has its charm and a lot of beauty to discover!

6 antwoorden
 1. Yvonne
  Yvonne zegt:

  Dit is alweer je 125ste (!!) blogpost en ze blijven allemaal even leuk om te lezen. Knap hoor, ga vooral zo door. X van je grootste fan en shopmaatje !

  Beantwoorden
 2. Yvonne
  Yvonne zegt:

  Maakt mij niet zoveel uit…..ik ben snel tevreden als we het samen maar gezellig hebben en als er maar genoeg dingen te zien en te beleven zijn.

  Beantwoorden
 3. Judith
  Judith zegt:

  Wat een boel leuke adres, Lonneke! Die expo van Henrik Vibskov ziet er heel gaaf uit, ik hou wel van zijn insteek, vaak onverwachts en zooo kleurrijk! En zo te zien heeft je moeder flink geshopt bij Marimekko 😉 heerlijk zo’n citytrip met je moeder!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *